×
Γιατί τερματίζουμε το Windows hosting;

Αναλυτικοί όροι παύσης Windows Hosting

H DNHOST ΙΚΕ σας ενημερώνει ότι στις 30 Ιουνίου 2020 θα σταματήσει να λειτουργεί και να ανανεώνει την υπηρεσία Windows Hosting (και μόνο αυτή). Όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία και υποστήριξή τους, στο ίδιο υψηλότατο ποιοτικό επίπεδο, όπως γίνεται εδώ και 20 χρόνια.

H δυνατότητα μηνιαίας ανανέωσης των υφιστάμενων πακέτων Windows Hosting θα είναι δυνατή έως και τις 31 Μαΐου 2020, με τελική ημερομηνία λήξης και παύσης τους την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.

Αν έχετε κάποιο πακέτο Windows hosting, έχετε τις παρακάτω επιλογές σχετικά με τη μεταφορά των αρχείων σας και τα πιστωτικά υπόλοιπα που ενδεχομένως προκύψουν:

Πακέτα Windows με ημερομηνία λήξης συνδρομής πριν τις 30/6/2020

Δωρεάν μεταφορά των αρχείων σας σε Linux Hosting (εφόσον δε θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν windows εφαρμογές) με διατήρηση της υπάρχουσας ημερομηνίας λήξης και δώρο 3 επιπλέον μήνες συνδρομής στο Linux Hosting πακέτο. Στη συνέχεια θα έχετε τη δυνατότητα να ανανεώνετε τα πακέτα φιλοξενίας σας με βάση τον υπάρχοντα τιμοκατάλογο της DNHOST. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνεχίσετε να ανανεώνετε την υπάρχουσα συνδρομή σας μέχρι τις 30/06/2020.

Πακέτα Windows με ημερομηνία λήξης συνδρομής μετά τις 30/6/2020

  1. Δωρεάν μεταφορά των αρχείων σας σε πακέτο Linux Hosting (αν δε χρησιμοποιείτε windows εφαρμογές) με διατήρηση της υπάρχουσας ημερομηνίας λήξης και δώρο 3 επιπλέον μήνες συνδρομής. Στη συνέχεια θα μπορείτε να ανανεώνετε τα πακέτα φιλοξενίας σας με βάση τον υπάρχοντα τιμοκατάλογο της DNHOST.
  2. Πίστωση του λογαριασμού σας στην DNHOST με το υπόλοιπο της αξίας της συνδρομής σας, για αγορά άλλων υπηρεσιών domains, hosting, ssl από το https://my.dnhost.gr. Ο υπολογισμός της επιστρεφόμενης αξίας θα γίνεται ξεκινώντας από τις 30/6/2020 έως και τη λήξη της συνδρομής σας, με βάση τους εναπομείναντες μήνες και όχι ημέρες αυτής.
  3. Επιστροφή της αξίας του υπολοίπου του πακέτου σας σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε. Ο υπολογισμός του υπολοίπου θα γίνεται ξεκινώντας από τις 30/6/2020 έως και τη λήξη της συνδρομής σας, με βάση τους εναπομείναντες μήνες και όχι ημέρες αυτής.

Δωρεάν Μεταφορά Αρχείων

Το σύνολο των αρχείων του Windows Hosting πακέτου σας θα μεταφερθεί δωρεάν από τεχνικούς μας σε Linux Server. Η μεταφορά θα γίνει από το Φεβρουάριο του 2020 και μετά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαλέξετε ένα πακέτο Web Hosting ή Reseller Hosting (ή να ζητήσετε τη βοήθεια μας στην επιλογή του) και να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας με ένα email στο support@dnhost.gr.

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς στο Linux hosting θα συνδεθείτε με τους υπάρχοντες κωδικούς σας στο mycp.gr και θα λάβετε οδηγίες για τη λειτουργία του νέου περιβάλλοντος διαχείρισης σας (Plesk panel).

Γιατί τερματίζουμε το Windows hosting;

Λάβαμε την απόφαση αυτή, επειδή η χρήση της ASP.net σε ιστότοπους ΜΜΕ (και συνεπώς η ζήτηση για windows hosting) έχει μειωθεί δραματικά (λιγότερο από 5%), μιας και είναι πολύ ακριβή λύση για κατασκευή, συντήρηση και φιλοξενία ιστοσελίδων ΜΜΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων) και ιδιωτών και απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε μεγάλες corporate εφαρμογές.

Η ελάχιστη χρήση τεχνολογιών hosting της Microsoft από απλούς χρήστες και μικρές επιχειρήσεις, το αδικαιολόγητα ακριβό και δύσχρηστο σύστημα αδειών χρήσης, οι πολλοί τεχνικοί περιορισμοί και οι συνεχείς κίνδυνοι που καραδοκούν στο Windows Server OS (μαζικές επιθέσεις ransomware, πχ CryptoLocker), έχουν θέσει το Windows hosting στο περιθώριο της αγοράς του κοινόχρηστου web hosting.

Αντίθετα, έχει κυριαρχήσει απόλυτα (σχεδόν 90%) η χρήση εφαρμογών ανοιχτού κώδικα (open source) σε PHP και MySQL κ.α., όπως WordPress, Joomla, OpenCart κ.α. και αντίστοιχα η ζήτηση του Linux hosting, που είναι πολύ πιο γρήγορο και ασφαλές από το Windows hosting.

H κοινότητα προγραμματιστών ανοικτού & ελεύθερου λογισμικού που αναπτύσσει και υποστηρίζει το λειτουργικό Linux κι εφαρμογές σαν το WordPress κ.α. συνεχώς αυξάνεται. Κατά συνέπεια θα συνεχίσει να αναπτύσσει εφαρμογές και να θωρακίζει τη χρήση τους, προσφέροντας σε όλους μας ένα ακόμα ασφαλέστερο περιβάλλον φιλοξενίας και ανάπτυξης ιστοσελίδων τα προσεχή έτη.

Ακόμα και η ίδια η Microsoft πλέον υποστηρίζει διανομές Linux στα Windows 10 και στο Azure, αποδεχόμενη την απόλυτη επικράτηση του Linux και των open source εφαρμογών.

Έτσι λοιπόν, εμείς (πρώτοι και αποκλειστικά στην Ελλάδα) χρησιμοποιούμε εδώ και 10 χρόνια την ασφαλέστερη διανομή Linux, το CloudLinux, μαζί με τον κορυφαία LiteSpeed web server και το αντισπάμ της SpamExperts, που σε συνδυασμό με το Plesk panel εξασφαλίζουν αξεπέραστη ταχύτητα, σταθερότητα και ασφάλεια στις υπηρεσίες linux hosting μας.


Δείτε τους αναλυτικούς όρους Windows EOL και το σύνολο των όρων χρήσης της DNHOST.