Web Hosting Domain Names dnHost Site
Προηγμένη αναζήτηση Αναζητήστε τη γνωσιακή βάση

Γνωριμία με τις λειτουργίες του Plesk Control Panel

Προβολές: 28112 Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2010 12:08 100 Βαθμολογία/ 1 Χρήστες

Το περιβάλλον στο οποίο εισάγεστε όταν κάνετε Log in στο Plesk αποτελείται απο 2 μέρη: αριστερά είναι είναι το Μενού Πλοήγησης και δεξιά το Desktop όπου θα βρείτε Server Statistics και διάφορες λειτουργίες που χρησιμοποιείτε συχνά.

DESKTOP

PLESK NEWS 
Νέα απο την Κοινότητα του Plesk

STATISTICS 
Η ενότητα αυτή δείχνει τον αριθμό των domain names και των mailboxes που φιλοξενούνται κάτω απο το Λογαριασμό σας καθώς επίσης και χρήση ανά μήνα disk space και bandwidth.

TOOLS 
Αυτή η ενότητα παρουσιάζει shortcuts των λειτουργιών που έχετε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να προσθέτετε ή να αφαιρείτε shortcuts.

FAVORITES 
Αυτή η ενότητα αποτελείται απο shortcuts λειτουργιών τοποθετημένα σε αντίστοιχες καρτέλες:

RECENT 
Παρουσιάζει τις 10 τελευταίες οθόνες που προσπελάσατε στο Plesk. 

DOMAINS 
Παρουσιάζει τα διαχειριστικά εργαλεία για το domain.

MAIL
Παρουσιάζει τα διαχειριστικά εργαλεία για το e-mail του domain σας.

SHORTCUTS 
Παρουσιάζει shortcuts που δεν σχετίζονται με User accounts, domains και e-mails.

Η ενότητα Favorites παρέχει επιπλέον και το εργαλείο αναζήτησης Search για να βρίσκετε εύκολα και γρήγορα web site accounts και e-mails.
Για να κάνετε αναζήτηση επιλέξτε απο τη λίστα Domains ή Mailnames, πληκτρολογήστε τα κριτήρια αναζήτησης (δεν έχει σημασία κεφαλαία ή πεζά) και πατήστε Search.

ΜΕΝΟΥ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
GENERAL
DESKTOP 
Εμφανίζει στην οθόνη το Desktop όπως περιγράφεται παραπάνω

HOME 
Απο αυτή την επιλογή γίνεται η διαχείριση ρυθμίσεων του Λογαριασμού σας καθώς επίσης και sites και e-mail accounts. Περιλαμβάνει τις παρακάτω λειτουργίες:

TOOLS
Edit 
Ορισμός των στοιχείων διεύθυνσης του Λογαριασμού και του e-mail στο οποίο θα έρχονται τα αυτόματα μηνύματα ειδοποίησης του Plesk π.χ. για υπέρβαση ορίου χώρου ή bandwidth ενός account 

Report 
Απο την επιλογή αυτή μπορείτε να βλέπετε το ιστορικό του συνολικού Traffic του Λογαριασμού σας, να ορίσετε να λαμβάνετε περιοδικά Στατιστικά σε κάποιο e-mail καθώς επίσης και σύνολα των sites που φιλοξενούνται στο Λογαριασμό σας, disk space, e-mail accounts, applications, βάσεων δεδομένων κλπ. Αναλυτικότερα:

TRAFFIC HISTORY:
Παρουσιάζει ανά μήνα το συνολικό Bandwidth που καταναλώθηκε

REPORT DELIVERY:
Για να λαμβάνετε αυτόματα σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση, σε κάποιο e-mail που εσείς ορίζετε, τα Στατιστικά του Bandwidth θα πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή.

FULL/SUMMARY REPORT (drop-down list):
FULL – Αναλυτική για κάθε site που φιλοξενείται,
SUMMARY συνοπτική για το σύνολο του Λογαριασμού σας. Μπορείτε να τροποποιήσετε την αναφορά με την επιλογή Customize.

Preferences 
Εδώ ορίζετε προτιμήσεις για το Plesk. Skin, γλώσσα, αν θα επιτρέπει multiple sessions.

Limits 
Απο αυτή την επιλογή βλέπετε τους πόρους και εφαρμογές που έχετε στη διάθεσή σας και το συνολικό αριθμό που έχετε για κάθε ένα.

Permissions 
Εδώ βλέπετε όλες τις λειτουργίες του Plesk και σε ποιές απο αυτές έχετε πρόσβαση.

IP Pool 
Εδώ βλέπετε τις IP διευθύνσεις που περιλαμβάνει ο Λογαριασμός σας και αν είναι λειτουργεί σωστά.

IIS Application Pool 
Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του IIS Application Pool.

Skeleton 
Όταν δημιουργείτε ένα νέο site το Plesk δημιουργεί αυτόματα όλους τους απαραίτητους φακέλους του site και εμφανίζει μια πρώτη σελίδα (Home page). Απο αυτή την επιλογή μπορείτε να ορίσετε νέα αρχεία ή scripts που θα δημιουργούνται αυτόματα με την κατασκευή κάθε νέου site. Π.χ. νέα Home page στο φάκελο httpdocs, scripts στο φάκελο cgi-bin κλπ.

Branding 
Απο αυτή την επιλογή ορίζετε το λογότυπο της επιχείρησής σας που θα εμφανίζεται και στο Control Panel των Πελατών σας.

Custom Buttons 
Aν είστε κάτοχος VPS ή Dedicated server, μπορείτε να προσθέσετε Buttons στο Plesk με τα links που θέλετε εσεία και τα οποία θα εμφανίζονται ή όχι και στο Control Panel των Πελατών σας. 

Custom buttons 
Αν είστε τελικός πελάτης και έχετε shared hosting πακέτο τότε βλέπετε τα παρακάτω custom buttons: 

Plesk Manuals >> Παραπομπή στα manuals του Plesk 
Register a .GR .EU .COM domain >> Πατήστε εκεί αν θέλετε να κατοχυρώσετε ένα domain name. 
Technical Support! >> Πατήστε εκεί για επικοινωνία μαζί μας. 

Add New Domain 
Απο αυτή την επιλογή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο site.

Domain Templates 
Τα Templates σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τα δικά σας πακέτα Hosting για τους Πελάτες σας. Είναι μια σημαντική λειτουργία στο Plesk. Τα Templates διαμορφώνουν την υπηρεσία Hosting της επιχείρησής σας, και η δομή τιμολόγησής σας πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά. To Plesk σας βοηθά σε αυτήν την διαδικασία επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε ένα πακέτο Hosting όπως εσείς επιθυμείτε ένα μεγάλο αριθμό παραμέτρων, από το χώρο στο δίσκο και το bandwidth έως τον αριθμό subdomains, βάσεων δεδομένων MySQL, καθώς επίσης τον ορισμό πρόσβασης σε CGI.

Traffic 
Απο αυτή την επιλογή μπορείτε να παρακολουθείτε αναλυτικά, ανά μήνα, την κατανάλωση Bandwidth για κάθε Πελάτη σας. Παρουσιάζει σε σύνολο ΜΒ αλλά και ποσοστιαία για κάθε site το traffic για FTP, HTTP, POP3/IMAP και SMTP. Επίσης κρατάει ιστορικό traffic και έτσι μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για οποιοδήποτε μήνα απο την στιγμή που ανοίχτηκε ο Λογαριασμός σας.

Info 
Δείχνει σύνολα domain names, χώρου και Bandwidth του Λογαριασμού σας.

Domains 
Εδώ μπορείτε να διαχειρίζεστε τα domains των Πελατών σας. Μπορείτε να διαγράψετε ένα domain (Remove Selected), να αλλάξετε ρυθμίσεις μαζικά σε κάποια domains (Group Operations), να δείτε τα subdomains (Show Subdomains), να δείτε τα Alias domains (Show Aliases), να ελέγξετε τα δικαιώματα ενός domain (Check Permissions). Υπάρχει ακόμα το χρήσιμο πεδίο αναζήτησης (Search) που σας βοηθά να βρίσκετε γρήγορα το domain που αναζητάτε μέσα στη λίστα. Ακόμη, μπορείτε να ταξινομήσετε τη λίστα των domains κατά: State (αν έχουν ξεπεράσει κάποια όρια του πακέτου Hosting π.χ. χώρο, Status (ενεργό/ανενεργό εξαρτάται απο την ημερομηνία λήξης Hosting), πακέτο Hosting, αλφαβητικά, κατά ημερομηνία δημιουργίας στο Plesk, Subdomains, Domain Aliases, Disk Usage, Traffic.

SYSTEM
SESSIONS 
Όταν ένας Πελάτης κάνει Login στο Plesk ή συνδέεται στον Server μέσω FTP δημιουργούνται sessions που μπορείτε να δείτε εδώ ή να τα τερματίσετε.

LOG OUT 
Έξοδος απο το Plesk. Πρέπει να γίνεται κάθε φορά που Log out και όχι κλείσιμο του Browser!


HELP & SUPPORT
HELP DESK 
Η λειτουργία Help Desk που είναι ενσωματωμένη στο Control Panel σας δίνει η δυνατότητα να επικοινωνήσετε απευθείας με την dnHost για επίλυση τυχόν προβλημάτων. Προτιμήστε την αποστολή email στο support@dnhost.gr

HELP 
Αναλυτικές οδηγίες χρήσης για το Plesk.