Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημιουργία hosting ενός domain στο Plesk 11

H δημιουργία ενός hosting για το domain που θέλετε να φιλοξενήσετε στο Plesk panel σας είναι εύκολη υπόθεση, απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Ενημέρωση 21/12/2021: Για δημιουργία του hosting ενός domain στο πιο πρόσφατο Plesk panel, το Plesk Obsidian ακολουθήστε τα βήματα του παρακάτω οδηγού:

Πατήστε την καρτέλα Home κι από εκεί, στο σύνδεσμο "Create own subscription".

Στο πεδίο Domain Name εισάγετε το domain που θα φιλοξενήσετε Στο πεδίο IPv4 address αφήστε την προεπιλεγμένη IP (με την ένδειξη "shared") ή επιλέξτε την "dedicated" ΙP (αν κατά την αγορά του πακέτου hosting, παραγγείλατε Ιδιωτική IP).
Δεν είναι ανάγκη να επιλέξετε IPv6 Address, αφήστε το στο Νοne.

Στα πεδία Username και Password γράψτε τα επιθυμητά στοιχεία με τα οποία θα συνδεθείτε μέσω FTP στους server μας για να ανεβάσετε τα αρχεία σας.

Στο πεδίο Service plan αφήστε το στο "none" Αφήστε επιλεγμένη τη ρύθμιση Proceed to customizing the subscription parameters... .....locked for syncing. Πατήστε ΟΚ.

Θα λάβετε το μήνυμα Information: Subscription my-domain.gr was created

Στο τέλος της σελίδας, δίπλα από το Expiration Date επιλέξτε το Unlimited και πατήστε ΟΚ.

Η φιλοξενία του domain σας είναι έτοιμη! Πατώντας στο Manage Hosting (ή πάνω στο domain σας) μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις παραμέτρους της φιλοξενίας του domain σας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων μπορείτε να: αλλάξετε στοιχεία FTP ή να προσθαφαιρέσετε FTP χρήστες να φτιάξετε χρήστες (users) με πρόσβαση σε επιλεγμένες περιοχές του Plesk να προσθαφαιρέσετε email διευθύνσεις και βάσεις δεδομένων να εγκαταστήσετε το Joomla, WordPress κ.α. εφαρμογές

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ SUBDOMAINS

Προσοχή: Κατά τη δημιουργία subdomain -πχ test.domain.gr- (από το "Websites & Domains" > "Add new subdomain"), MH δηλώσετε σαν "Document root" το φάκελο "httpdocs", αλλά επιλέξτε τη δημιουργία ενός άλλου φακέλου (δηλώνοντας σαν document root: πχ "site1" ή "subdomain1"). Aλλιώς αν διαγράψετε το subdomain, θα ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ όλα τα αρχεία του website σας (δηλ. το φάκελο htppdocs).

Τόσο απλά και  εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε τη φιλοξενία (hosting) ενός domain name στο Plesk.