Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια είναι τα είδη Hosting;

Οι υπηρεσίες hosting της DNHOST χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε πελάτες με διαφορετικές ανάγκες και προϋπολογισμό.

Shared Hosting

Shared hosting σημαίνει πως ο server (και οι πόροι του server: δίσκος, κίνηση, επεξεργαστική ισχύς, RAM) που φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας είναι κοινόχρηστος, δηλ. φιλοξενεί και άλλα websites. Οι εταιρίες που προσφέρουν shared hosting πακέτα αναλαμβάνουν να καλύψουν ότι πρόβλημα να σχετίζεται με τον server. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι η χαμηλή τιμή, η ευκολία διαχείρισης και το ότι ο πελάτης δεν είναι αναγκαίο να εχει γνώσεις διαχείρισης ενός server. Aν κάποιο site αρχίσει να καταναλώνει πολλούς πόρους, τότε θα πρέπει να μεταφερθεί σε VPS ή σε Dedicated server, για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στα υπόλοιπα sites και να μπορεί να λειτουργεί σωστά και γρήγορα.  

Reseller Hosting (hosting για μεταπωλητές)

Ο server είναι και πάλι κοινόχρηστος/shared αλλά η εταιρία που διαχειρίζεται τον server προσφέρει τη δυνατότητα στον πελάτη να κάνει μεταπωλητή hosting (reseller hosting) και να φιλοξενήσει ιστοσελίδες πελατών του στον λογαριασμό του με το δικό του λογότυπο. Πλεονεκτήματα:

  • χαμηλή τιμή και μεγάλα περιθώρια κέρδους για τον μεταπωλητή.
  • δε χρειάζονται γνώσεις διαχείρισης server αλλά μόνο γνώση διαχείρισης του πίνακα ελέγχου του hosting του.
  • ο reseller επιλέγει μόνος του πως θα μοιράσει τους πόρους του πακέτου του, στους πελάτες του.
  • να έχει πλήρη ανωνυμία και καμία ορατή σύνδεση με την εταιρία που τον φιλοξενεί.

 

Semi-Dedicated hosting

Ο server είναι κοινόχρηστος/shared αλλά με πολύ λιγότερους πελάτες και η υπηρεσία προσφέρει πακέτα για 1 website με υψηλές απαιτήσεις & επισκεψιμότητα. To Semi-Dedicated Hosting καλύπτει τις ανάγκες ενός απαιτητικού site σε χώρο ή κίνηση, CPU, RAM, WordPress blog ή forum υψηλής επισκεψιμότητας και e-shop με εκατοντάδες ή χιλιάδες προϊόντα.

Σε σχέση με το Shared hosting:

  • Παρέχει πολύ περισσότερους πόρους, ταχύτητα κι εργαλεία διαχείρισης.
  • Φιλοξενείται σε server με μικρότερο φόρτο και περισσότερη ισχύ.
  • Παρέχει προηγμένα εργαλεία διαχείρισης του WordPress.
  • Παρέχει εργαλεία ανάπτυξης και δημοσίευσης κώδικα (Staging, Git).

Σε σχέση με το VPS hosting:

  • Παρέχει περισσότερους πόρους σε μικρότερο κόστος.
  • Δεν υπάρχουν κόστη για άδειες χρήσης software (Plesk, LiteSpeed κ.λ.π.).
  • Φιλοξενεί μόνο ένα domain, αντί για περισσότερα.
  • Δε χρειάζεται να απασχοληθείς με διαχειριστικές ενέργειες του server.

 

VPS Hosting (Virtual Private Servers)

Κάθε Virtual Private Server (VPS) είναι ένα απομονωμένο τμήμα ενός φυσικού server και λειτουργεί σαν ένας ανεξάρτητος server με τους δικούς του πόρουςs (CPU, RAM, Χώρος Δίσκου, Κίνηση) και control panels (Virtuozzo CP, Plesk Server Admin). Oι μεταπωλητές, webmasters και οι developers μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος hosting τους και των εφαρμογών που τρέχουν (μέσω Plesk και SSH) και μπορούν να διαμορφώσουν το VPS τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους (πχ ειδική έκδοση PHP, MySQL κτλ). Το πλεονέκτημα είναι ότι έχουν περισσότερους πόρους απ' ότι στο απλό web hosting, ο κάτοχος δεν πρέπει να έχει προχωρημένες γνώσεις προγραμματισμού και διαχείρισης server και το κόστος είναι χαμηλότερο από έναν μικρό dedicated server.  

Dedicated Servers

Πρόκειται για ενοικίαση ενός ολόκληρου server στον οποίο θα έχει πρόσβαση μόνο ο πελάτης που ενοικιάζει τον server. Οι Dedicated servers συνήθως προορίζονται για websites τα οποία καταναλώνουν πολλούς πόρους συστήματος (κίνηση δεδομένων, χώρος δίσκου, RAM / CPU ) και είναι δύσκολο να φιλοξενηθούν σε ένα απλό πακέτο shared ή VPS hosting. Οι dedicated servers χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

α) Managed Dedicated Servers

Όσοι πιστεύουν πως δε μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους έναν dedicated server πρέπει να επιλέξουν μια υπηρεσία / εταιρία που προσφέρει Managed Servers, όπως η DNHOST. Έτσι, τα τεχνικά προβλήματα, τις αναβαθμίσεις και την ασφάλεια του server τα αναλαμβάνει η εταιρία που παρέχει τον server.

β) Self Managed Dedicated servers (ή Unmanaged Servers)

O κάτοχος του server θα πρέπει να έχει εμπειρία και γνώσεις στη διαχείριση server ώστε να μπορέσει να λύσει όλα τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν. Η εταιρία υποστηρίζει μόνο το Λειτουργικό σύστημα, το control panel, το hardware, το δίκτυο συνδέσεων του server και τίποτε άλλο.