Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημιουργία δικών σας Reseller Hosting Nameservers

Στα domains που θα φιλοξενήσετε στο πακέτο Reseller Hosting σας, μπορείτε να δηλώσετε τους Nameservers: ns1.mynewserver.com και ns2.mynewserver.com ή αν θέλετε να έχετε τους δικούς σας nameservers ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

1ο Βήμα

Δημιουργήστε το hosting για το reseller domain σας (το domain της επιχείρησής σας) μέσα από το πίνακα διαχείρισης του hosting σας (Plesk panel).

Αν θέλετε να φτιάξετε Nameservers βασισμένους σε ΑΥΤΟ το domain για να τους δηλώνετε στα domains που θα φιλοξενήσετε μετέπειτα στο Reseller Hosting πακέτο σας τότε, από την καρτέλα Websites & Domains του domain > πατήστε στο DNS Settings.

Βήμα 2ο

Δημιουργήσετε 2 DNS εγγραφές τύπου A Record, ως εξής.

Δημιουργία 1ης εγγραφής DNS των Νameservers σας

Πατήστε στο εικονίδιο Add Record.

Στο πεδίο Record type επιλέξτε A, στο πεδίο Domain name συμπληρώστε ns1 στο πεδίο IP address συμπληρώστε την IP που έχει το domain σας, έστω 123.123.123.123 και πατήστε στο ΟΚ.

Μόλις φορτώσει η επόμενη σελίδα θα δείτε το παρακάτω μήνυμα:

Θα πατήσετε στο κουμπί Update για να οριστικοποιηθεί η προσθήκη του Nameserver.

Δημιουργία 2ης εγγραφής DNS των Νameservers σας

Πατήστε πάλι στο εικονίδιο Add Record. Στο πεδίο Record type επιλέξτε πάλι A, στο πεδίο Domain name συμπληρώστε ns2, στο πεδίο IP address συμπληρώστε την IP του domain και πατήστε στο ΟΚ.

Παρομοίως,στο μήνυμα που θα εμφανιστεί όπως και πρίν, θα πατήσετε στο Update.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, μέσα από τη διαχείριση του domain name todomainmou.gr (μέσα από το site του Καταχωρητή του domain) θα δηλώσετε τους nameservers που μόλις φτιάξατε, από τη σχετική επιλογή (πχ Καταχώρηση Εξυπηρετητών Ονοματοδοσίας ή Δημιουργία Nameservers).

 

Αντί για myresellerdomain.gr και todomainmou.gr θα γράψετε το δικό σας reseller domain, πάνω στο οποίο θα φτιάξετε τους Nameservers για να δηλώνετε σε ΌΣΑ domains θα φιλοξενήσετε στο Reseller Hosting πακέτο σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ αφήσετε να λήξει το domain name στο οποίο έχετε φτιάξει τους Nameservers του Reseller πακέτου σας, γιατί όλα τα domains που φιλοξενείτε στο πακέτο σας θα σταματήσουν να λειτουργούν!!

Κατοχύρωσε Domain σε 1'