Μετάβαση στο περιεχόμενο

LVE Manager - CloudLinux

Το LVE είναι μια τεχνολογία σε επίπεδο πυρήνα που αναπτύχθηκε από την ομάδα του CloudLinux και έχει κοινές ρίζες με την εικονικοποίηση βασισμένη σε κοντέινερς (container-based virtualization).

Αποτρέπει οποιοδήποτε είδος κατάχρησης πόρων και εξασφαλίσει ότι κανένας μόνο δικτυακός τόπος δεν μπορεί να υπερφορτώσει ή να "ρίξει" τους servers μας.

O LVE Manager μας επιτρέπει να έχουμε τον έλεγχο των πόρων στους εξυπηρετητές μας, συμπεριλαμβανομένων CPU, IO, μνήμης, i-nodes, αριθμούς διεργασιών και συνδέσεων, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας μεμονωμένος λογαριασμός φιλοξενίας.

Είναι ελαφρύ και διαφανές στη λειτουργία του, βοηθώντας μας να περιορίσουμε όσους κάνουν κατάχρηση πόρων, επιτρέποντας έτσι στους υπόλοιπους πελάτες μας να χρησιμοποιούν αυτό που χρειάζονται για τα websites τους.

Τι είναι ο LVE Manager στο CloudLinux;

Οι πόροι που ελέγχει ο LVE Manager:

Μνήμη (Memory, RAM)

Τα όρια μνήμης ελέγχουν την ποσότητα μνήμης RAM που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε πελάτης ή ένα domain. Το CloudLinux είναι σε θέση να εντοπίσει, σε πραγματικό χρόνο, την ποσότητα μνήμης που χρησιμοποιείται πραγματικά από τις διαδικασίες (processes) ενός τελικού πελάτη/domain.

Τα όρια φυσικής μνήμης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την αποτροπή προβλημάτων ανεπάρκειας μνήμης (OOM) και την ανεξέλεγκτη χρήση μνήμης, η οποία καταστρέφει τις κρυφές μνήμες (caches) και προκαλεί υπερφόρτωση του διακομιστή.

IO (Input/Output)

Τα όρια IO περιορίζουν τη διακίνηση δεδομένων για τον πελάτη. Μετρώνται σε KB / s. Όταν ο πελάτης ή το domain φτάσει το ανώτατο επιτρεπτό όριο, οι διαδικασίες περιορίζονται (τίθενται σε παύση).

Επειδή ο IO είναι ένας από τους πιο δύσκολους πόρους στην κοινόχρηστη φιλοξενία, η δυνατότητα να τεθεί ένα ανώτατο όριο στη χρήση των πελατών είναι ζωτικής σημασίας.

Επεξεργαστική ισχύς (CPU)

Τα όρια της CPU καθορίζουν τη μέγιστη ποσότητα πόρων του CPU που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας λογαριασμός web hosting. Όταν ένας χρήστης αγγίζει το όριο CPU, τα processes εντός αυτού του ορίου επιβραδύνονται.

Τα όρια της CPU είναι ζωτικής σημασίας για την παρεμπόδιση των αιχμών χρήσης της CPU, οι οποίες συχνά καθιστούν τους servers αργούς και μη ανταποκρινόμενους.

Αριθμός διαδικασιών (Number of Processes)

Ο αριθμός διαδικασιών (processes) ελέγχει το συνολικό αριθμό των διαδικασιών εντός του LVE. Μόλις επιτευχθεί το όριο, δεν μπορεί να δημιουργηθεί νέα διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί κάποια άλλη. Αυτό αποτρέπει αποτελεσματικά τα fork bombs και παρόμοιες επιθέσεις DoS.

Διαδικασίες εισόδου (Entry Processes)

Οι διεργασίες εισόδου (entry processes) περιορίζουν τον έλεγχο του αριθμού των νέων διεργασιών στο LVE. Ο καλύτερος τρόπος να σκεφτούμε αυτό το είδος ορίου είναι ο αριθμός των web scripts που μπορούν να εκτελεστούν παράλληλα από τους επισκέπτες σε έναν ιστότοπο.

Αυτά τα όρια είναι σημαντικά ώστε ένας και μόνο ιστότοπος να μην μπορεί να καταλάβει όλες τις διαθέσιμες θυρίδες του web server και να τον κάνει να σταματήσει να ανταποκρίνεται σε αιτήματα.

Inode

Ένα inode είναι μια δομή δεδομένων σε ένα σύστημα αρχείων που περιέχει πληροφορίες σχετικά με ένα αρχείο ή ένα φάκελο. Ο αριθμός των inodes υποδεικνύει τον αριθμό των αρχείων και των φακέλων που έχει ένας λογαριασμός ή ένα domain.

Τα inodes περιορίζουν την εργασία στο επίπεδο της ποσόστωσης του δίσκου.