Μετάβαση στο περιεχόμενο

Manual backup αρχείων και βάσεων - Plesk Onyx

Αν θέλετε να πάρετε χειρωνακτικό backup των αρχείων και των βάσεων σας, ακολουθήστε αυτή τη σύντομη διαδικασία (για Plesk Onyx και παρομοίως για παλαιότερες εκδόσεις).

Συνδεθείτε στο Plesk panel σας, πατήστε στο domain σας κι από εκεί πατήστε στην καρτέλα “Files” στα δεξιά της καρτέλας “Websites & Domains” ή κάτω στο σύνδεσμο “httpdocs” ή στον “File Manager”,

επιλέξτε όλα τα αρχεία μέσα στο φάκελο /httpdocs και στη συνέχεια στο κουμπί “Add to archive”,

ονομάστε το backup αρχείο σας και πατήστε στο ΟΚ για να δημιουργηθεί.

Έπειτα για να το κατεβάσετε, επιλέξτε το αρχείο σας (πχ backup.zip), πατήστε στο αναδιπλούμενο μενού επιλογών στα δεξιά και από εκεί στο “Download”.

Backup βάσεων: Πατήστε στο domain σας και από εκεί πατήστε πιο δεξιά στην καρτέλα “Databases” ή στα κουμπιά “Databases” (κάτω ή κάτω δεξιά),

πατήστε στο κουμπί “Export Dump” της βάσης δεδομένων σας, επιλέξτε το “Automatically download dump after creation” και πατήστε στο ΟΚ για να κατεβάσετε αντίγραφο της βάσης σας.

 

→ Δείτε τις οδηγίες λήψης backup σε Online backup χώρο.

→ Δείτε τις οδηγίες λήψης backup σε απομακρυσμένο FTP διακομιστή (remote FTP server).

Αν θέλετε να επαναφέρουμε το website σας (αρχεία, βάση ή και τα δύο) στείλτε μας ένα email στο support[at]dnhost.gr με το domain που θέλετε να επαναφέρουμε, από ποια ημερομηνία και αν θέλετε αρχεία και βάσεις δεδομένων ή μόνο ένα από τα δυο.