Μετάβαση στο περιεχόμενο

Reseller Hosting στο Plesk, πως λειτουργεί;

Το Plesk panel σας επιτρέπει να οργανώσετε τις παροχές Reseller Hosting σας με πακέτα φιλοξενίας και συνδρομές (Service plans & subscriptions).

To Service plan (πακέτο φιλοξενίας ή hosting plan) είναι ένα σύνολο υπηρεσιών και πόρων που προσφέρονται στους πελάτες υπηρεσίες φιλοξενίας.

Τυπικά, οι πόροι περιλαμβάνουν χώρο στο δίσκο του διακομιστή και κίνηση δεδομένων για τη φιλοξενία ιστοσελίδων, καθώς και υπηρεσίες που περιλαμβάνουν υπηρεσία web hosting, υπηρεσία φιλοξενίας email, κλπ.

Υποτίθεται ότι κάθε Service plan που δημιουργείτε στο Plesk αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη προσφορά της επιχείρησής σας, για την υπηρεσία αυτή.

Mπορείτε να έχετε όσα πακέτα υπηρεσιών θέλετε, με σαφή διαχωρισμό στους πόρους που παρέχει κάθε πακέτο υπηρεσίας, πχ Ηosting A (με 200ΜΒ χώρο, 1Gb κίνηση, 1 email, 1 MySQL), Ηοsting B (με 500ΜΒ χώρο, 3Gb κίνηση, 5 emails, 2 MySQL) κ.α. αλλά και πακέτα Mail Hosting A (5 pop emails, 200MB mailbox, webmail, antispam), Mail Hosting B (10 pop3/imap emails, 500MB mailbox, webmail, antispam/antivirus) κ.ο.κ.

Υπάρχουν, επίσης, add-on προγράμματα που σας επιτρέπουν να διευρύνετε το ποσό των πόρων και / ή τις υπηρεσίες που παρέχονται σε έναν πελάτη με ένα συγκεκριμένο Service plan.

Η Συνδρομή (subscription) είναι ένα Service plan που έχει ανατεθεί σε έναν πελάτη σας.

Προκειμένου να παρέχετε σε ένα πελάτη με τις υπηρεσίες και τους πόρους που προσφέρονται με ένα Service plan, κάνετε τον πελάτη συνδρομητή της υπηρεσίας (Service plan), ή με άλλα λόγια, δημιουργείτε μια συνδρομή (subscription) για τον πελάτη. Και οι πελάτες σας μπορούν να εγγραφούν σε υπηρεσίες φιλοξενίας και να φιλοξενήσουν τις ιστοσελίδες και το εμαιλ τους, αλλά και εσείς, ο μεταπωλητής, μπορείτε να έχετε τις δικές σας συνδρομές και να τις χρησιμοποιήσετε για δικούς σας σκοπούς.

Μια συνδρομή συνδέεται πάντα με ένα domain, που προσδιορίζεται από ιδιότητες, όπως domain name, διεύθυνση IP και τo λογαριασμό του χρήστη. Όλες οι συνδρομές ονομάζονται από το domain με το οποίο σχετίζονται. Αυτή η σύνδεση είναι μόνιμη και δεν μπορεί να σπάσει με οποιονδήποτε τρόπο, έτσι η μετακίνηση ενός domain από μια συνδρομή σε μία άλλη είναι αδύνατη.