Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λήψη και επαναφορά backup της MySQL μέσω SSH

Τρόπος πρόσβασης στην database σας.

Αφού συνδεθείτε με το ssh, πληκτρολογήστε: mysql -p
Θα σας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης της βάσης δεδομένων.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό με τις ακόλουθες εντολές: mysql -u my_user_name --password=my_password mysql -u my_user_name -p

 

Αλλαγή του mySQL password

First, log in to your mySQL database from a shell prompt. Then issue the following command: set password=password('new_password'); where new_password is the new password you have selected.

Αρχικά, συνδεθείτε στη βάση δεδομένων mySQL από shell prompt. Στη συνέχεια, δώστε την ακόλουθη εντολή: set password=password('new_password'); όπου new_password είναι ο νέος κωδικός πρόσβασης που επιλέξατε.

Παράδειγμα

set password=password('charlie1');

Η θύρα της mysql ποιά είναι;

Η θύρα είναι η προεπιλεγμένη: 3306. Τα περισσότερα προγράμματα σαν την PHP και την Perl DBI θα επιλέξουν αυτή αν δεν τους δοθεί από τον χρήστη.

Πως παίρνω backup και πως μεταφέρω τη βάση δεδομένων μου;

Οι βάσεις δεδομένων mySQL δεν δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας όπως τα συνηθισμένα αρχεία.

Ακόμα κι αν ήταν δυνατό, δεν θα ήταν καλή λύση, καθώς θα μπορούσε να καταστρέψει τη βάση δεδομένων με αυτόν τον τρόπο.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας, ssh στον λογαριασμό σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή mysqldump: mysqldump -ppassword DatabaseName > db.sql («db.sql» είναι το όνομα του αρχείου ένδειξης αντιγράφων ασφαλείας, το οποίο μπορείτε να αλλάξετε σε όποιο όνομα επιλέξετε).

Αυτό δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρης της βάσης δεδομένων σε τυπική μορφή κειμένου SQL.

Τόσο η δομή (όπως η εντολή CREATE πίνακα) όσο και τα δεδομένα (όπως η εντολή INSERT), μπορούν να δημιουργηθούν ξεχωριστά αντίγραφα ασφαλείας, κάτι που είναι χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις. Έλεγχος: mysqldump --help για όλες τις επιλογές της γραμμής εντολών.

Για να επαναφέρετε το dump, απλώς πληκτρολογήστε: mysql -p dbname < db.sql Σημειώστε ότι το dump δομής δεν θα λειτουργήσει εάν υπάρχουν ήδη πίνακες.
Το αντίγραφο ασφαλείας δεν θα αλλάξει ούτε θα αντικαταστήσει τη δομή.

Για την απόρριψη δεδομένων (τις εντολές INSERT) θα προσαρτήσει τυχόν νέα δεδομένα εάν δεν υπάρχουν ακόμη.

Εάν έχετε μια βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται συχνά, όπως μια συνδεδεμένη με μια δυναμική διεπαφή ιστού που ενημερώνεται από τους επισκέπτες του ιστότοπού σας, είναι καλή ιδέα να δημιουργείτε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων.

Για να μεταφέρετε μια βάση δεδομένων, δημιουργήστε το dump όπως περιγράφεται παραπάνω, χρησιμοποιήστε ftp για να το ανεβάσετε στον δεύτερο διακομιστή και, στη συνέχεια, επαναφέρετέ το όπως παραπάνω.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βάσης δεδομένων δεν γίνεται απευθείας μέσω μιας βάσης δεδομένων ftp. Πρώτα πρέπει να δημιουργήσετε ένα sql dump και μετά να κάνετε λήψη αυτού του dump.

Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή mysqldump: mysqldump -ppassword όνομα χρήστη > somefile.sql

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή για να προβάλετε το dump: view somefile.sql (έξοδος με: q!)

Για να επαναφέρετε το αρχείο: μεταφορτώστε το αρχείο, επεξεργαστείτε το με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, προσθέτοντας την παρακάτω γραμμή στην κορυφή: χρησιμοποιήστε όνομα βάσης δεδομένων (το οποίο είναι το ίδιο με το όνομα χρήστη σας) αποθηκεύστε το αρχείο και εκδώστε την εντολή: mysql -ppasswd < somefile.sql

Θα δημιουργηθεί όλη η βάση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της δομής.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, χρησιμοποιήστε το mysqldump --help