Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιά η διαφορά μεταξύ Κοινόχρηστης και Ιδιωτικής IP;

Κάθε πακέτο web hosting με Plesk control panel, παρέχει μία (1) Κοινόχρηστη IP διεύθυνση. Δε χρειάζεται να αγοράσετε Ιδιωτική (Exclusive) IP διεύθυνση για το web hosting πακέτο σας. Είναι πρακτικά το ΙΔΙΟ, είτε έχετε Kοινόχρηστη είτε Ιδιωτική IP όσον αφορά στις δυνατότητες που σας παρέχει στη διαχείριση του web hosting σας. Ιδιωτική IP θα χρειαστείτε όταν και άν:

  • Θέλετε να εγκαταστήσετε ένα πιστοποιητικό ασφαλείας SSL στο site σας (που εξασφαλίζει κρυπτογράφηση στην ανταλλαγή δεδομένων στο domain σας μέσω https://).
  • Θέλετε να δώσετε Anonymous FTP πρόσβαση στο domain σας.
  • Για λόγους SEO θέλετε να έχετε τη δική σας IP και να μετρήσει θετικά στα κριτήρια κατάταξης των ιστοσελίδων σας σε σχετικές αναζητήσεις
  • Εάν δε θέλετε να διακινδυνεύσετε τη διαδικτυακή φήμη του domain και του email σας, φιλοξενούμενοι με άλλα domains στην ίδια IP. To ρίσκο της φιλοξενίας σε κοινόχρηστη IP διεύθυνση, είναι κάποιο άλλο άσχετο με το δικό σας domain να στείλει κάποιο spam email και να καταχωρηθεί η IP του (την οποία χρησιμοποιεί και το δικό σας domain) σε μαύρες λίστες που χρησιμοποιούν οι mail servers στα αντι-σπάμ φίλτρα τους (senderscore.org, trustedsource.org, barracudacentral.org, senderbase.org) και κατά συνέπεια να "αμαυρωθεί" και το δικό σας domain χωρίς να ευθύνεται.

Αν συντρέχουν αυτοί οι λόγοι και μόνο μπορείτε να παραγγείλετε Ιδιωτική IP (με ένα email στο support ή από το Plesk  Buy Resources --> Number of IP addresses -> New Limit: 1 (από 0) IP(s) --> Next  και θα προστεθεί στο πακέτο σας εντός 8 ωρών.