Μετάβαση στο περιεχόμενο

Linux ή Windows λειτουργικό για το hosting της ιστοσελίδας μου;

Με τα πακετα Linux hosting εφ'όσον έχετε φτιάξει τις σελίδες σας με οποιοδήποτε κοινό πρόγραμμα (πχ Dreamweaver, Flash κ.α.) θα είσαστε απολυτά καλυμμένοι, εφ'οσον υποστηριζονται πληρως σελιδες HTML & PHP.

Eίναι κατάλληλα για sites φτιαγμένα σε html, flash, php και μπορεί να χρησιμοποιούν cgi, perl, xml, java ή ajax scripts. Με υπηρεσίες όπως Telnet, SSH (ασφαλές Shell), CHMOD μέσω των εντολών FTP ή του Plesk, η διαχείριση απλοποιείται σημαντικά.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία και ύστερα από 7 χρόνια εμπειρίας γνωρίζουμε καλά το Linux και προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια.

Επιπλέον, το χαμηλότερο κόστος ανάπτυξης και παραμετροποίησης σε σύγκριση με τα Windows, οδηγεί σε χαμηλότερες και πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Τα πακέτα Windows hosting απευθύνονται κυρίως σε websites που χρησιμοποιούν σελίδες .asp καθώς και ειδικές εφαρμογές της Microsoft που είναι κατασκευασμένες με την τεχνολογία .NET και απαιτούν ASP (Αctive Server Pages), MS SQL Database Server κλπ.

Τα πακέτα Windows είναι κατάλληλα για websites φτιαγμένα με το FrontPage (δεν υποστηρίζουμε την τροποποίηση του site σας μέσω Frontpage αλλά μπορείτε να ανεβάσετε το site σας στο server μέσω FTP) ή έχουν σελίδες .asp (Active Server Pages) και τρέχουν εφαρμογές της Microsoft σε τεχνολογία ASP και ASP.NET, Microsoft SQL Database Server κλπ.

Αν επιλέξετε ένα πακέτο Linux Hosting, δε θα έχετε καθόλου επαφή με το λειτουργικό Linux, άλλα με το Plesk control panel το οποίο μοιάζει μάλιστα πολύ με την εμφάνιση και τον τρόπο λειτουργίας των Windows.

Έτσι θα διαχειριστειτε με απλό και εύκολο τροπο το site σας, μελετώντας παράλληλα το σχετικο manual, παρακολουθωντας τα πολύ χρήσιμα Plesk video tutorials (βοηθοι εκμάθησης) και επισκεπτομενος τη Γνωσιακή Βαση που θα βρείτε στο site μας.