Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γνωριμία με τις λειτουργίες του Plesk Control Panel

Ας εξετάσουμε ένα στιγμιότυπο οθόνης που εμφανίζει o πίνακας ελέγχου του web hosting Plesk Obsidian σε προβολή Power User για να δούμε τις λειτουργίες που παρέχει στον χρήστη του.

plesk interface

 

  1. Αυτή η ενότητα εμφανίζει το όνομα του χρήστη που είναι συνδεδεμένος αυτήν τη στιγμή και την τρέχουσα επιλεγμένη συνδρομή. Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τις ιδιότητες του λογαριασμού χρήστη του και να επιλέξει ποια συνδρομή θέλει να διαχειριστεί.
  2. Αυτή η ενότητα περιέχει το μενού Help. Το μενού Help επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε έναν σχετικό διαδικτυακό οδηγό χρήσης και να παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο.
  3. Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει το πεδίο Search.
  4. Αυτή η ενότητα περιέχει το παράθυρο πλοήγησης που βοηθά στην οργάνωση της διεπαφής Plesk. Τα εργαλεία ομαδοποιούνται κατά συνάρτηση, για παράδειγμα, τα εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται τις ρυθμίσεις φιλοξενίας Ιστού βρίσκονται στη σελίδα Websites & Domains και εκείνα που επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται λογαριασμούς αλληλογραφίας βρίσκονται στη σελίδα Mail. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή όλων των καρτελών και της λειτουργικότητάς τους:
    • Websites & Domains. Τα εργαλεία εδώ επιτρέπουν στους πελάτες να προσθέτουν και να αφαιρούν τομείς, υποτομείς και ψευδώνυμα τομέα. Τους δίνουν επίσης τη δυνατότητα να διαχειρίζονται διάφορες ρυθμίσεις φιλοξενίας Ιστού, να δημιουργούν και να διαχειρίζονται βάσεις δεδομένων και χρήστες βάσεων δεδομένων, να αλλάζουν τις ρυθμίσεις DNS τους και να προστατεύουν τους ιστότοπούς τους με πιστοποιητικά SSL/TLS.
    • Mail. Τα εργαλεία εδώ επιτρέπουν στους πελάτες να προσθέτουν και να αφαιρούν λογαριασμούς αλληλογραφίας, καθώς και να διαχειρίζονται τις ρυθμίσεις διακομιστή αλληλογραφίας.
    • Applications. Τα εργαλεία εδώ επιτρέπουν στους πελάτες να εγκαταστήσουν και να διαχειριστούν εύκολα ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών web.
    • Files. Αυτό το στοιχείο διαθέτει έναν διαχειριστή αρχείων που βασίζεται στον ιστό που επιτρέπει στους πελάτες να ανεβάζουν περιεχόμενο στον ιστότοπό τους, καθώς και να διαχειρίζονται τα αρχεία που υπάρχουν ήδη στον διακομιστή στη συνδρομή τους.
    • Databases. Αυτό το στοιχείο επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργούν νέες ή να διαχειρίζονται υπάρχουσες βάσεις δεδομένων.
    • Statistics. Αυτό το στοιχείο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του δίσκου και της επισκεψιμότητας, καθώς και τον σύνδεσμο προς στατιστικά στοιχεία ιστού που παρουσιάζουν μια λεπτομερή επισκόπηση των επισκεπτών του ιστότοπου.
    • Server. Αυτό το στοιχείο είναι ορατό μόνο στον διαχειριστή του διακομιστή. Διαθέτει εργαλεία που επιτρέπουν στον διαχειριστή να διαμορφώσει ρυθμίσεις σε όλο τον διακομιστή.
    • Extensions. Αυτό το στοιχείο δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να διαχειρίζονται επεκτάσεις που είναι εγκατεστημένες στο Plesk και να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες που παρέχονται από αυτές τις επεκτάσεις.
    • Users. Τα εργαλεία εδώ επιτρέπουν στους πελάτες να προσθέτουν και να αφαιρούν λογαριασμούς χρηστών που επιτρέπουν σε άλλα άτομα να συνδεθούν στο Plesk.
    • My Profile. Αυτό το στοιχείο είναι ορατό μόνο στην προβολή power user. Εδώ μπορείτε να ελέγξετε και να ενημερώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας και άλλα προσωπικά στοιχεία.
    • Account. Αυτό το στοιχείο είναι ορατό μόνο στον Πίνακα Ελέγχου των πελατών κοινόχρηστης φιλοξενίας. Παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση πόρων για τη συνδρομή, τις επιτρεπόμενες επιλογές φιλοξενίας και τα παραχωρημένα δικαιώματα. Τα εργαλεία εδώ επιτρέπουν στους πελάτες να ανακτούν και να ενημερώνουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και άλλες προσωπικές πληροφορίες, καθώς και να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων συνδρομής και των ιστοτόπων τους.
  5. Αυτή η ενότητα φιλοξενεί όλα τα στοιχεία ελέγχου που σχετίζονται με την καρτέλα που είναι ανοιχτή αυτήν τη στιγμή. Στο στιγμιότυπο οθόνης, η καρτέλα Websites & Domains είναι ανοιχτή και έτσι εμφανίζονται τα διάφορα εργαλεία που επιτρέπουν τη διαχείριση πτυχών της συνδρομής που σχετίζονται με τη φιλοξενία Ιστού.
  6. Αυτή η ενότητα περιέχει ένα μείγμα από διάφορα στοιχεία ελέγχου και ενδείξεις πληροφοριών για τη διευκόλυνση των χρηστών.