Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά website στην DNHOST

Οδηγίες μεταφοράς website στην DNHOST Με τον παρακάτω οδηγό μεταφοράς ιστοσελίδας θα μεταφέρεις γρήγορα, πλήρως και σωστά το site σου στην DNHOST και τα email σου θα λειτουργούν σωστά.

Προετοιμασία για τη μεταφορά

Παραγγελία πακέτου hosting

Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο site της DNHOST και παράγγειλε ένα πακέτο για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας. Μόλις ολοκληρωθεί & εξοφληθεί η παραγγελία σου και δημιουργηθεί το πακέτο φιλοξενίας συμβουλεύσου τις οδηγίες που θα σου στείλουμε στο email σου.

Σιγουρέψου για τα ακόλουθα:

- Ότι το πακέτο σου έχει ενεργοποιηθεί και σου έχουμε στείλει τους Name Servers και την IP που θα χρησιμοποιείς στο μέλλον. - Ότι έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή σου ένα FTP πρόγραμμα για να ανεβάσεις τα αρχεία σου στο server μας. - Ότι υποστηρίζουμε όλα τα modules που έχεις ανάγκη (αν έχεις κάποια scripts που χρειάζονται ειδικά modules για να λειτουργήσουν) και τις εκδόσεις PHP/MySQL/ASP κτλ. που χρειάζεσαι.

Ενημέρωσε τους επισκέπτες σου:

Καλό θα είναι πριν κάνεις τη μεταφορά να ενημερώσετε τους επισκέπτες/πελάτες της σελίδας σου για την αλλαγή που θα γίνει. Έτσι δε θα βρεθούν προ εκπλήξεως εάν δοκιμάσουν να μπουν στο site σου και δε δουλεύει κάτι ή αν συναντήσουν κάποιο πρόβλημα να σου το αναφέρουν.

Προγραμματισμός μεταφοράς.

Προγραμμάτισε τη μεταφορά για μια ημέρα και ώρα που η κίνηση της σελίδας σου θα είναι η ελάχιστη δυνατή. Αν μεταφέρεις forum ή e-shop, καλό θα ήταν να το απενεργοποιήσεις προσωρινά, ώστε να μην χαθούν οι δημοσιεύσεις ή οι παραγγελίες των επισκεπτών σου.

Backup & Μεταφορά

Δημιουργία και λήψη Backup

Πάρε ή ζήτησε ένα πλήρες backup των αρχείων και των βάσεων δεδομένων από τον προηγούμενο πάροχο και κατέβασε το στον υπολογιστή σου. Όλες οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουν κάποιο control panel (cPanel / Plesk / Direct Admin, κτλ) που σου επιτρέπει να κατεβάσεις τα αρχεία σου.

Μεταφορά αρχείων

Κάνε ακόμα ένα backup από τον προηγούμενο server πριν τη μεταφορά για να είσαι σίγουρος. Άρχισε το ανέβασμα των όλων των αρχείων και των databases σου στο καινούριο server. Όταν τελειώσεις το ανέβασμα, σιγουρεύσου πως όλα τα scrips δουλεύουν κανονικά και πως δεν έχεις ξεχάσει τίποτα, σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες. Προσοχή: Σιγουρέψου ότι οι φόρμες αποστολής email στο site σου χρησιμοποιούν τη μέθοδο του SMTP Authentication. Συμβουλή: Για να επιταχύνεις τη μεταφορά του site στους servers μας, αντίγραψε τις DNS εγγραφές του domain σου (A, CNAME, MX, TXT) στις DNS εγγραφές του παλιού σου παρόχου. Προσοχή: Αν χρησιμοποιείς Mail Server τρίτου παρόχου (Outlook.com, G Suite, Zoho κτλ) πρόσεξε τις MX και TXT εγγραφές να είναι οι σωστές και στο δικό μας hosting. Επίσης, ζήτησε μας να απενεργοποιήσουμε την υπηρεσία email στο server μας! Προσοχή: Σιγουρεύσου ότι οι φόρμες αποστολής email στο site σου χρησιμοποιούν τη μέθοδο του SMTP Authentication. Συμβουλή: Για να επιταχύνεις τη μεταφορά του site στους servers μας, αντίγραψε τις DNS εγγραφές του domain σου (A, CNAME, MX, TXT) στις DNS εγγραφές του παλιού σου παρόχου. Προσοχή: Αν χρησιμοποιείς Mail Server τρίτου παρόχου (Outlook.com, G Suite, Zoho κτλ) πρόσεξε τις MX και TXT εγγραφές να είναι οι σωστές και στο δικό μας hosting. Επίσης, ζήτησε μας να απενεργοποιήσουμε την υπηρεσία email στο server μας!

E-mail & ρυθμίσεις

Δημιουργία E-mail λογ/σμών.

Δημιούργησε στο server μας (μέσα από το Plesk) τους e-mail λογαριασμούς που είχατε και στον προηγούμενο server. Έπειτα, κατέβασε όλα τα email σου από τον παλιό server (πχ με το Outlook, Thunderbird ή άλλο Email Client) και άφησε το ανοικτό να κατεβάζει όσα νέα email έρχονται. Προσοχή: Βάλε ΝΕΟΥΣ και δύσκολους κωδικούς στα email σου για λόγους ασφαλείας. Συμβουλή: Αν κάποια στιγμή προσπαθήσεις να λάβεις ή να στείλεις email και δεν μπορέσεις, σημαίνει ότι η email υπηρεσία μεταφέρθηκε σε εμάς. Δοκίμασε τις παρακάτω αλλαγές στο πρόγραμμα αλλ/φίας σου: - εισήγαγε τους νέους κωδικούς στο email σου - άλλαξε τη θύρα εξερχόμενων (SMTP port) σε 587

Έλεγχος site & Αλλαγή DNS

Αλλαγή DNS (name servers).

Όταν είσαι σίγουρος πως μετέφερες σωστά το site σου, άλλαξε τους name servers στο domain name σου σε αυτούς που θα βρεις στο email "Οδηγίες χρήσης hosting" που σου στείλαμε.

Έλεγχος και παρακολούθηση του site

Το μόνο που μένει να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις τις σελίδες μας και να σιγουρευτείς πως όλα δουλεύουν κανονικά. Σε αυτό πολλές φορές βοηθάνε και οι χρήστες του website σου με τις αναφορές τους.

Απενεργοποίηση παλιού hosting

Καλό θα ήταν να μη ζητήσεις αμέσως τη διαγραφή του παλιού λογαριασμού, αλλά τουλάχιστον δύο μέρες μετά την αλλαγή των DNS. Ξεκίνα σήμερα στην DNHOST με ένα πακέτο hosting και για ότι χρειαστείς θα είμαστε στη διάθεσή σου για βοήθεια.