Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια στατιστικά στοιχεία παρέχονται με το Web hosting;

Τα στατιστικά στοιχεία του site σας παρουσιάζονται μέσω του προγράμματος Webalizer ή του AwStats, ένα πλήρες στατιστικό πρόγραμμα παρακολούθησης της επισκεψιμότητας του site σας.

Στις στατιστικές αναφορές, τα αποτελέσματα που μπορείτε να δείτε είναι:

  • τη συνολική επισκεψιμότητα του domain σας

  •   επισκεψιμότητα ανά ημέρα, ώρα, γεωγραφική περιοχή

  •   ιστοσελίδες που στέλνουνε τους επισκέπτες

  •   ανάλυση σειράς και λέξεων αναζήτησης κ.α.

Για να κρατούνται τα στατιστικά του website σας, θα πρέπει να τα έχετε ενεργοποιήσει πρώτα, από το Plesk control panel σας, θα κάνετε κλικ στο domain name σας, και από την επιλογή Ηοsting > Setup και θα επιλέξετε (τικάροντας) το επιθυμητό πρόγραμμα στατιστικών (Webalizer ή AwStats). 

 Για να δείτε τα στατιστικά του website σας, θα πρέπει απ'το Control Panel σας και την καρτέλα system να κάνετε κλικ στο domain name που επιθυμείτε, έπειτα στην επιλογή Report, κάντε κλικ στο Web Statistics εικονίδιο και θα σας εμφανιστούν τα στατιστικά (ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας ίσως σας ζητηθούν τα FTP στοιχεία σας). Δείτε αυτό το άρθρο για αναλυτικές οδηγίες.

Eναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Google Analytics, το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε προσθέτοντας απλά μια γραμμή κώδικα στο site σας κι ελέγχοντας τα στατιστικά κάνοντας είσοδο στο https://analytics.google.com/analytics/web με τα στοιχεία του gmail λογ/σμού σας.

Προσοχή: τα Google Analytics, κρατάνε τα στοιχεία επισκεψιμότητας του site στους servers της Google και δεν μπορείτε να τα ανακτήσετε σε περίπτωση παύσης χρήσης της υπηρεσίας.

Μπορείτε επίσης, να διαβάσετε και αυτό το άρθρο από το blog μας σχετικά με εναλλακτικά επισκεψιμότητας site πέραν του Google Analytics.