Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρύθμιση max_input_vars της PHP με .htaccess

Η παράμετρος max_input_vars της PHP καθορίζει τον αριθμό των χαρακτήρων που λαμβάνει η PHP από HTML φόρμες (μέσω GET και POST αιτημάτων), καθώς και από τυχόν ενεργοποιημένα cookies σε μια ιστοσελίδα.

Μπορείτε να αλλάξετε τον μέγιστο αριθμό των χαρακτήρων με την αλλαγή της οδηγίας (PHP directive) max_input_vars σε ένα αρχείο .htaccess, με αυτό τον τρόπο:

Συνδεθείτε στο πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων σας (Plesk panel) --> κλικ στο domain σας --> Websites & Domains --> File Manager --> φάκελος /httpdocs

Ανοίξτε το αρχείο .htaccess file και γράψτε την παρακάτω γραμμή κώδικα:

php_value max_input_vars 1000

Αντικαταστήστε το 1000 με το όριο χαρακτήρων που θέλετε. Αποθηκεύστε (save) την αλλαγή στο αρχείο .htaccess. Παρατηρήσεις:

  1. Αν χρησιμοποιείτε FTP, τότε συνδεθείτε στον κεντρικό φάκελο του site σας, κατεβάστε το (αν υπάρχει, αν όχι φτιάξτε ένα) αρχείο .htaccess στον Η/Υ σας, ανοίξτε το στον επεξεργαστή κειμένου (text editor πχ Notepad, Wordpad κτλ) σας και προσθέστε την παραπάνω γραμμή κώδικα.
  2. Για να βεβαιωθείτε ότι η νέα ρύθμιση είναι ενεργή, δημιουργήστε ένα αρχείο δοκιμής PHP (phpinfo.php) που να περιέχει τον ακόλουθο κώδικα στον ίδιο κατάλογο όπου βρίσκεται το αρχείο .htaccess:

    <?php phpinfo(); ?>

    Φορτώστε το αρχείο στον περιηγητή σας, και στη συνέχεια, αναζητήστε το όνομα της εν λόγω οδηγίας. Η στήλη Τοπική Αξία της οδηγίας θα πρέπει να εμφανίζει τη νέα ρύθμιση που καθορίζεται στο αρχείο .htaccess. Έπειτα ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ το αρχείο phpinfo.php από το server!