Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιατί να επιλέξω ένα EV SSL;

Tο EV SSL είναι το καταλληλότερο Πιστοποιητικό SSL για ηλεκτρονικά καταστήματα, τραπεζικά ιδρύματα και οργανισμούς Δημοσίου, στους ιστότοπους των οποίων γίνονται οικονομικές συναλλαγές ή υποβολή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

  1. Προσφέρει το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα στη γραμμή διεύθυνσης (URL) και με την επωνυμία της εταιρίας που έχει το website, σε όλα τα προγράμματα περιήγησης (Chrome, Firefox κτλ). Έτσι δίνεται το οπτικό ερέθισμα και η εγγύηση ότι η ιστοσελίδα είναι πιστοποιημένη και ασφαλής για συναλλαγές.
  2. Το EV (Εκτεταμένη Επικύρωση) σημαίνει ότι έχει εξακριβωθεί πλήρως και σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, η νομιμότητα και η λειτουργία της εταιρίας, μέσω μιας σχολαστικής διαδικασίας ελέγχων από έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο Οργανισμό, όπως η Thawte, Comodo, Symantec κτλ. Έτσι ο χρήστης είναι απόλυτα σίγουρος ότι ο ιστότοπος που βρίσκεται είναι αυτός που δηλώνει ότι είναι και δεν κινδυνεύει με υποκλοπή των στοιχείων του.
  3. Από τις αρχές του 2017, η Google άρχισε να χαρακτηρίζει τις ιστοσελίδες χωρίς SSL σαν "Μη ασφαλείς" και να τις κατατάσσει χαμηλότερα στη μηχανή αναζήτησής της. Οι ιστοσελίδες που δεν λειτουργούν σε https:// πλέον εμφανίζονται στον Chrome και στον Firefox σαν "μη ασφαλείς" και η πρόσβαση σε αυτές γίνεται κατόπιν της έγκρισης του χρήστη.
  4. H Google άρχισε να κατατάσσει τις ιστοσελίδες χωρίς SSL χαμηλότερα στη μηχανή αναζήτησής της.