Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι διαφορές των SSL Certificates

Τα SSL Certificates διαφέρουν στον τύπο των Domains που καλύπτει και στον τρόπο Πιστοποίησης του Ιδιοκτήτη του εκάστοτε ssl.

Ανάλογα με τα επίπεδα πιστοποίησης στην έκδοση SSL Certificates 

Το επίπεδο πιστοποίησης ορίζει τo εύρος της Πιστοποίησης του κατόχου ενός website που διενεργεί ο Φορέας Πιστοποίησης (Certificate Authority).

Domain Validation (DV) SSL

Η ελάχιστη δυνατή πιστοποίηση σε SSL: γίνεται μόνο η πιστοποίηση ιδιοκτησίας του domain name του Φορέα που ζητάει το SSL.

Οrganization Validation (OV) SSL

Γίνεται η πιστοποίηση ύπαρξης και εγκυρότητας των στοιχείων του Οργανισμού/Επιχείρησης και της ιδιοκτησίας του domain από τον Οργανισμό.

Extended Validation (EV) SSL

Είναι πλήρης και αυστηρή πιστοποίηση εγκυρότητας, φυσικής ύπαρξης και νόμιμης λειτουργίας του Νομικού/Φυσικού προσώπου που κατέχει το website, η κυριότητα του domain name και το ότι ο ίδιος ο Οργανισμός αιτήθηκε για το SSL.

Τα EV προβάλλουν την Πράσινη Μπάρα EV και το όνομα του πιστοποιημένου κατόχου του SSL δίπλα στο όνομα της εταιρίας που παρέχει το πιστοποιητικό.
O σκοπός του EV SSL είναι να μπορούν οι χρήστες να διαχωρίζουν τα νόμιμα και γνήσια websites από πλαστά ή παραπλανητικά (phishing sites), χτίζοντας την απαραίτητη εμπιστοσύνη και για να γίνουν online συναλλαγές και να αυξηθεί η αλληλεπίδραση με τους χρήστες.

Ανάλογα με τον τύπο των domains που μπορεί να καλύψει

Single domain SSL

O απλούστερος τύπος SSL, καλύπτει ένα domain (website), συνήθως μόνο το domain.gr ή το www.domain.gr.

SAN/UCC SSL

Ένα SAN SSL (ή UCC: United Communications Certificate) μπορεί να καλύψει πολλαπλά, διαφορετικά host names (πχ dnhost.gr, dn-host.com, dnhost.eu) κάτω από ένα ενιαίο Πιστοποιητικό SSL.

Wildcard SSL

Ένα Wildcard SSL καλύπτει πολλαπλά subdomains ενός domain: πχ blog.dnhost.gr, webmail.dnhost.gr και γενικά *.dnhost.gr