Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση SSL στο Plesk 11 μετά την έκδοσή του

Αφού έχετε εκδώσει το CSR και λάβετε το πιστοποιητικό SSL, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το εγκαταστήσετε στo domain σας μέσα από το Plesk Panel:

  1. Συνδεθείτε στο Plesk Panel σας.
  2. Επιλέξτε το domain στο οποίο επιθυμείτε να εγκατασταθεί το SSL, πατήστε στο Manage hosting έπειτα στην καρτέλα "Websites & Domains" και στη συνέχεια στο "Secure Your Sites".


3. Κάντε click στο όνομα του πιστοποιητικού που είχατε δημιουργήσει στο Plesk 11 κατά τη δημιουργία του CSR.
   
4. Ανοίξτε και αποθηκεύστε το SSL που λάβατε από τον πάροχό σας στον Η/Υ σας (είναι ένα .zip αρχείο). Στα Comodo SSL π.χ. θα δείτε ότι περιέχει ένα άλλο αρχείο, το certificates.zip
Κάνοντας την αποσυμπίεση του certificates.zip θα δείτε να περιέχονται αυτά τα 4 αρχεία:

Αποθηκεύστε τα στον Η/Υ σας και ανοίξτε το αρχείο .crt με το όνομα του domain σας (πχ domain_gr.crt) με το Notepad (δεξί κλίκ --> Άνοιγμα με Notepad). Αντιγράψτε τον κώδικα και επικολλήστε τον στο πεδίο "Certificate" της περιοχής Upload certificate as text. Έπειτα ανοίξτε ένα-ένα και τα τρία άλλα αρχεία (που περιέχουν το διακριτικό "CA") με το Notepad και αντιγράψτε - επικολλήστε διαδοχικά τον κώδικα τους στο πεδίο "CA certificate".

Έπειτα πατήστε στο "Send text".

  1. Επιστρέψτε στην καρτέλα "Websites & Domains" και πατήστε στην επιλογή "Website scripting and Security".


6. Στην περιοχή με τίτλο "Security" θα δείτε ότι η επιλογή "Enable SSL Support" είναι στο "ON". Πατήστε στο κυλιόμενο μενού επιλογών του Certificate, επιλέξτε το πιστοποιητικό σας, πχ my-ssl (domain.gr) και πατήστε "ΟΚ".

Έχετε πλέον ολοκληρώσει την εγκατάσταση του SSL στο domain σας!