Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή διεύθυνσης (URL) WordPress από HTTPS:// σε http://

Για να αλλάξετε τη διεύθυνση του WordPress site σας από https://mysite.gr σε 

HTTP

://mysite.gr θα πρέπει να κάνετε τις παρακάτω ενέργειες.

Βήμα 1ο

Συνδεθείτε στο WordPress και επιλέξτε Settings (Ρυθμίσεις) > General (Γενικά). Αλλάξτε ή βεβαιωθείτε ότι το WordPress Address (URL) και το Site Address (URL) είναι http. Αφαιρέστε το "s" από το "https" ώστε να γίνει "http" και αποθηκεύστε την αλλαγή.

Βήμα 2ο

Για να απενεργοποιήσετε και να επιβάλλετε τη σύνδεση στο Wordpress για το διαχειριστή και τους χρήστες χωρίς SSL, θα πρέπει να αλλάξετε την μεταβλητή "FORCE_SSL_ADMIN" στο αρχείο wp-config.php του website σας σε "false" και να σβήσετε τις παρακάτω γραμμές αν υπάρχουν.

define('FORCE_SSL_LOGIN', true);
define('FORCE_SSL_ADMIN', true);

Βήμα 3ο

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο CDN (πχ Cloudflare κτλ) για την εξυπηρέτηση των στατικών αρχείων (εικόνες, JavaScript, CSS styles), αλλάξτε τις διευθύνσεις (URLs) σε http://.

Βήμα 4ο

Ανάλογα με το preferred domain που έχετε επιλέξει στο Wordpress σας (από το “Settings – General” ---> “WordPress Address (URL)” και “Site Address (URL)”) αφαιρέστε τον αντίστοιχο κώδικα στην αρχή του .htaccess στον κεντρικό φάκελο εγκατάστασης του Wordpress σας. http σε https://www.

RewriteEngine On
 RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.
 RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
 RewriteCond %{HTTPS} off
 RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

..................................................................................................................... http σε https://non-www

RewriteEngine On
 RewriteBase /
 RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.(.*)$ [NC]
 RewriteRule ^(.*)$ http://%1/$1 [R=301,L]
 RewriteCond %{HTTPS} !on
 RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Βήμα 5ο

Τέλος θα πρέπει να ενημερώσετε την Google για την αλλαγή της διεύθυνσης URL, μέσα από το Google Search Console (πρώην Webmaster tools) και προσθέστε το WordPress site σας αυτή τη φορά με http://.