Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικύρωση στοιχείων εταιρίας για Comodo OV SSL

Αν παραγγείλετε την έκδοση ενός Organization Validation SSL από την COMODO, σας παραθέτουμε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ολοκλήρωση της επικύρωσης των στοιχείων της εταιρίας σας από την COMODO.

Αν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία και όχι εταιρία, η διαδικασία περιγράφεται εδώ.

1. Επικύρωση του Domain

Η COMODO θα στείλει ένα e-mail στη διεύθυνση που θα επιλέξετε κατά την έκδοση του Comodo SSL για να γίνει η επικύρωση του domain.

Δημιουργήστε μια από αυτές τις διευθύνσεις στη φιλοξενία του domain σας: admin / administrator / postmaster / hostmaster ή webmaster@yourdomain.com

Πρέπει να αντιγράψετε τον κώδικα που θα βρείτε στο e-mail, να πατήσετε στο "please here" και να επικολλήσετε τον κωδικό στη σελίδα που θα σας ανοίξει.

Μόλις γίνει αυτό, θα λάβετε ένα άλλο email που θα σας ενημερώνει ότι το Domain Control Validation ολοκληρώθηκε.

2. Επικύρωση της εταιρίας/οργανισμού

Μετά την επικύρωση του domain η COMODO θα προχωρήσει στην επικύρωση των στοιχείων της εταιρίας (επωνυμία, διεύθυνση και τηλέφωνο εταιρίας).

Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

α) Με αναζήτηση των στοιχείων της εταιρίας στον διεθνή επιχειρηματικό κατάλογο www.dnb.com της Dun & Bradstreet.
Αν η εταιρία σας δεν είναι καταχωρημένη στην D&B θα κάνετε αίτηση εδώ (για Κυπριακές εταιρίες εδώ).
Μόλις λάβετε τον DUNS number από την ICAP Group*, ενημερώστε σχετικά την Comodo στο support@comodo.com ή στο Live Chat (επιλογή "Comodo Certificate Authority") τους.

ή β) Στείλτε στην Comodo** μια υπογεγραμμένη & σφραγισμένη επιστολή από δικηγόρο ή από ορκωτό λογιστή (ένα από τα δύο) στο support@comodo.com  

* Επίσημος εκπρόσωπος της D&B σε Ελλάδα και Κύπρο, η έκδοση του DUNS number γίνεται σε περίπου 10 ημέρες.
** Αν δείτε καθυστέρηση στην επιβεβαίωση, επικοινωνήστε με το Live Chat της Comodo (επιλογή "Comodo Certificate Authority").  

3. Τηλεφωνική επαλήθευση (call back)

Μόλις τα στοιχεία της εταιρίας επαληθευτούν, η Comodo θα σας στείλει ένα call back email που θα περιέχει τις οδηγίες για την αυτόματη επιβεβαιωτική κλήση από την Comodo.

To email θα είναι αυτό:

 

Θα πρέπει να πατήσετε στο "please click here" για να προχωρήσετε με τη ρύθμιση της επιβεβαιωτικής κλήσης και στη σελίδα που θα σας ανοίξει θα δείτε τον επιβεβαιωμένο τηλεφωνικό αριθμό σας:

Όπως θα δείτε, έχετε τις παρακάτω επιλογές:

  • Να δώσετε την επέκταση (εσωτερικό αριθμό) σας στο πεδίο "Please provide your extension number (optional)".
  • Πατώντας στο "Call me now", θα λάβετε μια αυτοματοποιημένη κλήση από το σύστημα της Comodo όπου θα σας δοθεί ένας κωδικός επαλήθευσης
  • Πατώντας στο "Call me later on"μπορείτε να προγραμματίσετε αυτή την κλήση για αργότερα
  • Πατώντας στο "Request manual callback",αν πχ το τηλεφωνικό σας κέντρο έχει μενού επιλογών κτλ, τότε μπορείτε να ζητήσετε να σας καλέσει ένας εκπρόσωπος της Comodo για την επιβεβαίωση.
  • Πατώντας στο "This phone number is incorrect! Provide correct phone number"μπορείτε να ορίσετε ένα άλλο τηλεφωνικό αριθμό (ο οποίος όμως θα πρέπει και αυτός πρώτα να επιβεβαιωθεί από ένα επαγγελματικό κατάλογο ή επιστολή δικηγόρου/λογιστή).

Αν πατήσετε στο "Call me now" θα λάβετε μια κλήση κατά την οποία θα σας δοθεί ο κωδικός επιβεβαίωσης τον οποίο πρέπει να εισαγάγετε στο πεδίο "Call verification code" που θα σας εμφανιστεί μόλις πατήσετε σε αυτό το κουμπί:

Μόλις εισαχθεί ο κωδικός, θα λάβετε ένα email που θα σας πληροφορεί για την ολοκλήρωση της επαλήθευσης της εταιρίας και για τη λήψη του OV SSL σας.