Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι είναι το SSL;

Τι είναι το SSL Certificate;

Τα αρχικά 

SSL σημαίνουν Secure Socket Layer. 

Πρόκειται για μια μέθοδο κρυπτογράφησης δεδομένων στο internet, που δημιουργεί μία ασφαλή σύνδεση μεταξύ ενός εξυπηρετητή διαδικτύου (web/mail/ftp server) και ενός προγράμματος πελάτη (client software: Firefox, Outlook κτλ). Εννοείται θα τα καταφέρεις και θα Έτσι τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μεταξύ 2 συσκευών (server, η/υ: πρόγραμμα email ή πλοήγησης) να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλοιωθούν από ανεπιθύμητους/κακόβουλους χρήστες.

To SSL Certificate επιτρέπει να γίνουν αγορές με ασφάλεια μέσω πιστωτικής κάρτας ή την ασφαλή μετάδοση οποιωνδήποτε ευαίσθητων πληροφοριών μέσω του διαδικτύου (πχ email και έγγραφα).

Πώς εκδίδεται ένα Πιστοποιητικό SSL;

Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε ένα SSL στον διακομιστή (server) σας, θα πρέπει να παραγγείλετε το SSL Certificate που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Μόλις λάβουμε την παραγγελία θα σας ζητήσουμε να συμπληρώσετε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την ιστοσελίδα σας: τη διεύθυνση (URL: www.site.gr) του site σας και την επωνυμία, διεύθυνση κτλ της εταιρείας σας, ενδεχομένως και νομιμοποιητικά έγγραφα για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας.

Για να υποστηρίξει το SSL ο server σας, θα δημιουργήσει δύο κλειδιά κρυπτογράφησης: ένα Ιδιωτικό (Private Key) κι ένα Δημόσιο κλειδί (Public Key). Το Ιδιωτικό κλειδί ονομάζεται έτσι γιατί θα πρέπει να παραμείνει απόρρητο και ασφαλές. Το Δημόσιο κλειδί δε χρειάζεται να είναι απόρρητο και τοποθετείται σε ένα Certificate Signing Request (CSR) - ένα αρχείο που περιέχει επίσης τα στοιχεία σας. 

Από τη διαχείριση της φιλοξενίας του domain σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε και να μας στείλετε το CSR του server σας, ώστε να προχωρήσουμε την αίτηση έκδοσης του SSL Certificate σας.

Ο server σας θα ταιριάξει το εκδοθέν Πιστοποιητικό SSL σας με το Ιδιωτικό κλειδί σας και θα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια κρυπτογραφημένες συνδέσεις.

Διαβάστε για τη διαφορά μεταξύ των Πιστοποιητικών SSL.