Μετάβαση στο περιεχόμενο

WordPress: Βοήθεια για εύκολο ξεκίνημα

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνος σας την ιστοσελίδα σας, συνιστούμε να την κατασκευάσετε με το WordPress που μπορείτε να εγκαταστήσετε με 1 κλικ στα πακέτα hosting μας.

Το WordPress είναι η δημοφιλέστερη online πλατφόρμα για κατασκευή ιστοσελίδων (και blog/e-shop, το καθένα ξεχωριστά ή και τα 2 ταυτόχρονα στο ίδιο site).

Σχεδιαστικά πρότυπα (themes) και επεκτάσεις (plugins)

Μπορείτε να διαμορφώσετε την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του site σας, μέσα από μια τεράστια ποικιλία (δωρεάν ή επί πληρωμή) σχεδιαστικών προτύπων/θεμάτων (themes/templates):

Γενικά βοηθήματα για το WordPress

Η κοινότητα που υποστηρίζει το Wordpress είναι τεράστια και αυξάνεται συνεχώς, παρέχοντας δωρεάν βοηθήματα για να ξεκινήσετε και να ενημερώνετε το site σας με το WordPress:

Aναζητώντας στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτηση για όρους όπως: wordpress tutorials, wordpress training, wordpress help κλπ θα βρείτε αναρίθμητα δωρεάν βοηθήματα.

Παρομοίως για ότι θέλετε να μάθετε, δεν έχετε παρά να κάνετε μια αναζήτηση για όρους όπως: wordpress templates, responsive wordpress themes, wordpress security plugins, wordpress tips.

Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε και την major έκδοση του wordpress σας, πχ wordpress 4.7 themes, για να βρείτε πληροφορίες σχετικές με τη δική σας έκδοση WP.

Online tutorials για WordPress

Πολυγλωσσικό sites με το Wordpress

Όσον αφορά στην κατασκευή πολυγλωσσικών sites στο Wordpress, θα δείτε ότι υπάρχουν λύσεις, είτε με επεκτάσεις/plugins του WordPress, όπως τα WPML, xili-language, Polylang κλπ, ή με Σχεδιαστικά Πρότυπα (Themes) που υποστηρίζουν εγγενώς την κατασκευή πολυγλωσσικών sites, όπως θα δείτε σε αυτό το άρθρο:

Βοηθήματα για πολυγλωσσικά WP sites:

Φόρμα επικοινωνίας με captcha

Σημείωση:

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα plugin για SMTP Authentication: Wp-SMTPSMTP Mailer ή κάποιο από αυτά και να το ρυθμίσετε με αυτό τον τρόπο.

Λήψη backup και αναβαθμίσεις

Συστήνουμε πριν από κάθε ενέργεια σας (πχ αναβάθμιση κτλ) να παίρνετε backup του Wordpress σας (Plugin για backup τοπικά ή σε dropbox/google docs), να τα κατεβάζετε στον Η/Υ σας και κατόπιν να τα ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ από το server.Αναβαθμίζετε το Wordpress, τα plugins και τα themes του αμέσως μόλις υπάρχει διαθέσιμη νέα έκδοση. Μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη αναβάθμιση με ένα από αυτά τα plugins.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  1. Χρησιμοποιείτε ΔΥΝΑΤΟΥΣ κωδικούς (με το https://identitysafe.norton.com/ ).

  2. Εγκαταστήστε ένα plugin ασφαλείας, πχ Wordfence, iThemes Security, Bruteprotect για να μην πέσετε θύμα hackers, όπως συμβαίνει συχνά σε απροστάτευτα Wordpress sites.

  3. Ρυθμίστε το WordFence να κόβει την πρόσβαση σε αποτυχημένα logins, και τρέξτε ένα scan στα αρχεία του WordPress, των plugins & themes του (έχει σχετική επιλογή για τα 2 τελευταία που πρέπει να ενεργοποιήσετε).

  4. Για το iThemes συμβουλευτείτε αυτό το βοήθημα.

  5. Οδηγίες για το Bruteprotect.