Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά Joomla site σε server της DNHOST

Η μεταφορά ενός Joomla site σε server της DNHOST γίνεται ως εξής:

  1. Δημιουργείτε ένα συμπιεσμένο αρχείο (.zip) με όλα τα αρχεία του Joomla στον παλιό σας server/hosting.
  2. Φτιάχνετε ένα αντίγραφο των δεδομένων της MySQL βάσης σας, μέσω από τη διαχείριση του site σας > βάσεις δεδομένων > phpmyadmin, με την εντολή export (εξαγωγή), όπου και θα κατεβάσετε ένα .sql αρχείο με τα δεδομένα της βάσης.
  3. Φτιάχνετε μια βάση δεδομένων στο ΝΕΟ server (μέσα από το Plesk > domain.gr > Websites & Domains > Databases) και τον χρήστη της βάσης με τον κωδικό του (Αdd database user).
  4. Ανεβάζετε το συμπιεσμένο αρχείο των αρχείων του Joomla (Βήμα 1) στο ΝΕΟ server, και το αποσυμπιέζετε μέσω του Plesk > File Manager > επιλογή αρχείου > Decompress archive).
  5. Εισάγετε στη βάση που φτιάξατε μόλις πριν (3o βήμα), το αρχείο .sql (που φτιάξατε στο βήμα 2), μέσω του phpmyadmin > (import)
  6. Αλλάζετε το όνομα της βάσης, του χρήστη και του κωδικού του στο αρχείο configuration.php, με βάση τα στοιχεία της νέας εγκατάστασης.

Έπειτα μεταφέρετε το domain name σας στον Καταχωρητή DNHOST και αλλάζετε name servers σε αυτούς που θα σας δοθούν με την ενεργοποίηση του πακέτου φιλοξενίας σας μαζί μας.