Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως να προσθέσεις ID Protect στο Domain σου;

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείς να προσθέσεις την υπηρεσία ID Protect είτε όταν κατοχυρώνεις ένα νέο domain είτε σε ένα υπάρχον domain.

Προσθήκη ID Protect κατά την αγορά domain

Αναζήτησε το domain που θέλεις να κατοχυρώσεις, πρόσθεσέ το στο καλάθι και από εκεί επέλεξε το ID Protect που βρίσκεται στις χρήσιμες υπηρεσίες. Ολοκλήρωσε την αγορά και η προστασία των προσωπικών σου στοιχείων θα ενεργοποιηθεί άμεσα.

Προσθήκη ID Protect σε υπάρχον Domain

Άνοιξε τον πίνακα ελέγχου των domain σου και δες αν εμφανίζεται το πράσινο εικονίδιο  , το οποίο δηλώνει τη διαθεσιμότητα για id protection στο εκάστοτε όνομα χώρου. Επέλεξε και ολοκλήρωσε την αγορά της υπηρεσία για το συγκεκριμένο όνομα χώρου και η προστασία των προσωπικών στοιχείων σου θα ενεργοποιηθεί άμεσα. Άνοιξε τον πίνακα ελέγχου των domain σου, επέλεξε το gTLD domain (.com κτλ) που θες να προστατέψεις και στη συνέχεια την υπηρεσία “Προστασία στοιχείων καταχώρησης ( ID Protect)” μέσα από τις πρόσθετες υπηρεσίες. Ολοκλήρωσε την αγορά της υπηρεσία για το όνομα χώρου που επιθυμείς και η προστασία των στοιχείων καταχώρισης του gTLD σου θα ενεργοποιηθεί άμεσα.   


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

  • Στα .gr domain names δεν εφαρμόζεται και δε χρειάζεται το ID Protect γιατί τα στοιχεία κατόχου είναι απόρρητα όταν είναι φυσικό πρόσωπο.
  • Στα .eu domains δεν εφαρμόζεται η υπηρεσία ID Protect, μιας και τα στοιχεία κατοχύρωσης των φυσικών προσώπων/ιδιωτών είναι ήδη απόρρητα, ενώ εμφανίζονται υποχρεωτικά τα στοιχεία οργανισμών και εταιριών (επωνυμία, περιοχή, email).
  • Στα .com domains μετά τον GDPR (τέλος 2018) η υπηρεσία προστατεύσει μόνο την επωνυμία και τα λοιπά στοιχεία κατόχων .COM domains όταν είναι εταιρία/οργανισμός, μιας και τα στοιχεία ιδιωτών είναι ήδη απόρρητα.