Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακατεύθυνση domain στο site σας (domain alias)

Το domain alias είναι η ανακατεύθυνση ενός άλλου domain προς ένα domain που φιλοξενείται ήδη σε ένα πακέτο hosting. Αν φιλοξενείτε ένα domain (πχ mydomain.gr) μπορείτε να ανακατευθύνετε σε αυτό ένα ή περισσότερα άλλα domains (πχ mydomain.eu, otherdomain.com). Έτσι λοιπόν οι επισκέπτες θα βλέπουν το ίδιο website όταν πληκτρολογήσουν οποιοδήποτε από αυτά τα domains. Προσοχή: Τα aliases (ψευδώνυμα) πρέπει να έχουν τους ίδιους name servers με το κεντρικό domain.  

Προσθήκη domain alias στο Plesk Onyx

Συνδεθείτε στη διαχείριση της φιλοξενίας σας (Plesk panel) και πατήστε στο domain που φιλοξενείτε και θέλετε να προσθέσετε την επιπλέον ανακατεύθυνση (alias). Στην καρτέλα Websites & Domains, πατήστε στο κουμπί "Add domain Alias". Προσθήκη domain ανακατεύθυνσης/alias σε ήδη ενεργό ιστότοπο (Plesk panel)

  Δηλώστε το ψευδώνυμο (alias) στο αντίστοιχο πεδίο (Domain alias name) και επιλέξτε το κύριο domain στο οποίο θα προσθέσετε το alias:
domain-alias-parameters-setup
 
Αφήστε επιλεγμένα τα παρακάτω πεδία:
  • Synchronize DNS zone with the primary domain (για να συγχρονιστούν οι DNS εγγραφές).
  • Mail Service (Για να λαμβάνετε και όποια email τυχόν σταλούν σε email λογαριασμό του alias).
  • Web Service (Για να ενεργοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες του domain)
  • Redirect with the HTTP 301 code (Για να κρατηθεί ενιαία η κατάταξη της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης με βάση το κεντρικό domain).
Τέλος πατήστε στο ΟΚ και η ανακατεύθυνση έχει προστεθεί στον φιλοξενούμενο ιστότοπό σας.
 

Δείτε το σχετικό video tutorial: