Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή name servers σε .DE domain

Προϋποθέσεις αλλαγής name servers σε .DE Μία από αυτές, είναι ότι θα πρέπει το domain να έχει δηλωθεί ήδη στο server που φέρει τους νέους name servers, διότι κατά την αλλαγή των name servers στο domain σας, το Μητρώο των .DE ονομάτων, "ρωτάει" τους νέους name servers εάν έχουν ήδη δηλωμένο το domain κι αν όχι, η αλλαγή αποτυγχάνει.

Mπορείτε να ελέγξετε τους name servers που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο .de domain σας, από τη διεύθυνση http://www.denic.de/en/background/nast.html Για να αλλάξουν οι nameservers σε ένα .de domain, θα πρέπει να ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Θα πρέπει να έχει δύο έγκυρoυς name servers. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι οι name servers σας είναι έγκυροι στο http://www.denic.de/en/background/nast.html Εισάγοντας το όνομα του domain και τους name servers του θα λάβετε μια απάντηση.
  • Κάθε name server θα πρέπει να έχει διεύθυνση IP από διαφορετικό δίκτυο class-C: δηλαδή τα 3 πρώτα bytes της διεύθυνσης IP (C-class) πρέπει να είναι διαφορετικά για κάθε έναν από τους name servers. Για παράδειγμα οι 216.1.69.1 και 68.42.99.120 είναι συμβατές με τον κανονισμό.
  • Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα glue record για το domain στους name servers.
  • To SOA (Start of Authority) θα πρέπει επίσης να είναι μέσα στις ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές: refresh: 10000 έως 86400 retry: 1800 -28800 expire: 604.800 έως 3.600.000 ttl: 180 με 345.600
  • Πρέπει να ορίσετε ένα Mail Exchanger (MX) record που επιλύει σε ένα έγκυρο διακομιστή αλληλογραφίας.
  • Οι Σειριακοί Αριθμοί για όλες τις ζώνες των name servers του domain πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους.