Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως να επιλέξω ένα καλό κι αποδοτικό όνομα χώρου;

Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα domain name όσο το δυνατόν μικρότερο, απλό κι εύκολο στην απομνημόνευσή του από τον χρήστη π.χ. dnhost.gr, ert.gr.

Eίναι σημαντικό το όνομα να μην δημιουργεί αμφιβολίες για το πώς γράφεται ακόμα κι αν κάποιος δεν το δει κάπου γραμμένο αλλά το ακούσει από κάποιο μέσο (τηλεόραση, ράδιο, από φίλο κλπ).

Αν κάθε φορά που αναφέρετε το domain σας, σας ρωτάνε πώς ακριβώς γράφεται, τότε αυτό δεν είναι κι ότι καλύτερο π.χ. ενώ το stirizo.gr είναι καλό, το exemytheia.gr θα δημιουργεί την απορία κάθε φορά για το πώς γράφεται (ehemithia.gr / exemithia.gr / exemytheia.gr κλπ).

Προσπαθήστε το όνομα να περιέχει τη σημαντικότερη λέξη κλειδί για την οποία θέλετε ή υπάρχει η μεγαλύτερη πιθανότητα να σας αναζητήσουν στις μηχανές αναζήτησης, πχ kosmimata-magda.gr

Σκόπιμο είναι το όνομα να είναι περιγραφικό της ιστοσελίδας ή να περιέχει όρους σχετικούς με το αντικείμενο της σελίδας. π.χ. το dnhost.gr καταλαβαίνουμε ότι αφορά ιστοσελίδα παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων αλλιώς web hosting.

Μην κλείνετε ένα όνομα που περιέχει το "0" εκτός και είναι μέρος ενός αναγνωρίσιμου αριθμού πχ 1000 ή 2008 κι αυτό επειδή το "0" συχνά μπερδεύεται με το φωνήεν "O". Αποφύγετε το "2" αντί του "to" το "4" αντί του "four" και το "u" αντί του "you" γιατί οι πελάτες σας μπορεί να μπερδευτούν.

Παρ΄ όλα αυτά αν θέλετε να το κατοχυρώσετε, φροντίστε να το κάνετε και στις δυο μορφές του πχ αν θέλετε το hosting4you.gr κλείστε και το hostingforyou.gr αλλά και το hosting4u.gr.