Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση domain με το site στο wix.com

Για να συνδέσετε το domain σας με το site που φτιάξατε στο Wix.com, θα πρέπει να είσαστε ή να αναβαθμίσετε στο WIX Premium.

Μεταβείτε στη σελίδα "Domains" στο λογαριασμό σας Wix και προσθέστε το domain σας πατώντας στο "Connect a domain you already own".  

Επιλέξτε το Wix site που θέλετε να συνδέσετε με το domain σας και πατήστε Next, γράψτε το domain name σας (χωρίς www. μπροστά) και πατήστε Next.

Μέσα από τη διαχείριση του domain σας στο site μας, αλλάξτε τους nameservers σε αυτούς που θα βρείτε εδώ (απαιτεί είσοδο με τα στοιχεια σας και αναβαθμιση της συνδρομής σας σε Wix Premium).

Αυτό ήταν. Τώρα περιμένετε 8-48 ώρες, για να ενημερωθούν τα παγκόσμια και τοπικά συστήματα DNS με τις αλλαγές που κάνατε στo domain σας.

Σημείωση: Αν και δε συνίσταται, η σύνδεση μπορεί να γίνει εναλλακτικά και με τη δημιουργία A Record εγγραφών στα DNS του domain σας, δείχνοντας στην IP που θα σας δώσει το Wix.

Ενεργοποιήστε την υπηρεσία της δωρεάν φιλοξενίας  για το domain σας και αφού κάνετε είσοδο στη διαχείριση του free hosting, από την επιλογή "Ρυθμίσεις DNS" δημιουργήστε 2 DNS εγγραφές για το domain σας: 

Μία DNS ζώνη στο πεδίο 'example.com' A εισάγοντας την IP διεύθυνση που θα βρείτε εδώ (η IP θα εμφανιστεί στο "Step 2" μόλις συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Wix) και μία δεύτερη εισάγοντας στο πεδίο 'www.example.com' και την ίδια IP.

Ρύθμιση DNS zones στο WIX

Οι παραπάνω οδηγίες βρίσκονται και εδώ.