Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγίες για την ανανέωση SSL Πιστοποιητικού

Οδηγίες για την ανανέωση SSL Πιστοποιητικού

Για να ανανεώσετε και στην συνέχεια να εκδώσετε το Πιστοποιητικό SSL στο domain σας, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο https://my.dnhost.gr.

Αν δεν θυμάστε τον κωδικό σας, αλλάξτε τον από το: https://my.dnhost.gr/reminder

Αφού συνδεθείτε, επιλέξτε από το μενού επιλογών: "Λογαριασμός" ---> "Πίνακας ελέγχου" ---> "Πιστοποιητικά SSL" ---> πατήστε στο "Ανανέωση" δίπλα από το SSL που θέλετε να ανανεώσετε και ακολουθήστε τα βήματα για να κάνετε την παραγγελία ανανέωσης.

Αν θέλετε να αναλάβουμε την εγκατάσταση του SSL σας επιλέξτε "Προσθήκη υπηρεσίας εγκατάστασης SSL από τεχνικό μας" στην παραγγελία σας.

Εάν δεν έχετε επιλέξει την υπηρεσία εγκατάστασης ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

 

  1. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου της φιλοξενίας του domain σας (Plesk ή cPanel).
  2. Βεβαιωθείτε πως υπάρχει και πως έχετε πρόσβαση στην email διεύθυνση admin@to-domain-sas.gr (ή μία από τις: administrator, hostmaster, webmaster),  όπου θα σταλεί το επιβεβαιωτικό email για την έκδοση του SSL (Αν δεν υπάρχει δημιουργείστε την ακολουθώντας τις οδηγίες του παρακάτω άρθρου: Δημιουργία email λογαριασμού στο Plesk
  3. Συνδεθείτε στο https://my.dnhost.gr , επιλέξτε την παραγγελία του SSL σας και πατήστε στο "Έκδοση SSL".
  4. Αντιγράψτε το υπάρχον CSR από το SSL που ανανεώνετε και περάστε το στο πεδίο "Καταχώριση του CSR σου", επιλέξτε την "Επιβεβαίωση με Email", στην συνέχεια τον τύπο του server ("Plesk" κτλ ή "Other") και πατήστε "Επόμενο".
  5. Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας Διαχειριστή, επιλέξτε το email στο οποίο θα γίνει η επιβεβαίωση ιδιοκτησίας του domain σας (βήμα 2) και πατήστε στην "Έκδοση SSL".
  6. Αμέσως μετά θα λάβετε το email με τις οδηγίες επιβεβαίωσης του domain σας (στο admin@to-domain-sas.gr).
  7. Μόλις κάνετε την επιβεβαίωση θα μπορείτε να κατεβάσετε το SSL σας από τον λογαριασμό σας στο https://my.dnhost.gr στο SSL σας. Πατήστε ---> "Ενημέρωση Κατάστασης" και έπειτα ---> "Λήψη Πιστοποιητικού").
  8. Εγκαταστήστε το SSL στο domain σας: Εγκατάσταση SSL

Παρατηρήσεις:
► Αν έχετε παραγγείλει OV SSL ή EV SSL, θα χρειαστεί να επικυρώσετε επίσης τα στοιχεία και τη νόμιμη λειτουργία του Οργανισμού σας, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα λάβετε από την εκδότρια αρχή (Thawte SSL, Comodo SSL κτλ).
►► Αν δεν εμφανίζεται το https:// και το λουκετάκι ασφαλείας στον Firefox, Chrome, Edge κτλ, βρείτε και διορθώστε τις HTTP συνδέσεις (σε HTTPS) στο website σας με τη βοήθεια του: https://aboutssl.org/ssl-tools/why-no-padlock.php