Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι είναι το πρόσωπο επαφής ενός domain;

Ένα πρόσωπο επαφής είναι η ατομική (ή εταιρική) σας "ταυτότητα" για την κατοχύρωση ή τη μεταφορά domain names μέσω του συστήματός μας. Αφού δημιουργηθεί το πρόσωπο επαφής θα μπορείτε να κατοχυρώνετε απεριόριστο αριθμό domains χωρίς να χρειάζεται να εισάγετε τα ατομικά ή επιχειρησιακά σας στοιχεία κάθε φορά.

Τα πρόσωπα επαφής χωρίζονται σε τέσσερεις (4) κατηγορίες:

  • Κατόχου
  • Διαχειριστικής Επαφής
  • Τεχνικής Επαφής
  • Οικονομικής Επαφής

Το πρόσωπο επαφής Κατόχου είναι αυτό του προσώπου στο οποίο θα ανήκει το domain name, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν Απλές Επαφές. Και στα 4 μπορεί να αντιστοιχεί το ίδιο πρόσωπο ή αν πρόκειται π.χ. για εταιρία, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν handles απλών επαφών για τα αντίστοιχα πρόσωπα.

Αν για παράδειγμα διατηρείτε εταιρία παροχής φιλοξενίας ιστοσελίδων και θέλετε να κατοχυρώσετε .GR domain names για τους πελάτες σας (με τη συγκατάθεσή τους), θα πρέπει να δημιουργήσετε μέσω του λογαριασμού σας ένα πρόσωπο επαφής ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΛΑΤΗ με τα ατομικά του στοιχεία. Τα πρόσωπα επαφής των πελατών θα είναι πρόσωπα επαφής κατόχων.

Εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόσωπο επαφής με τα δικά σας στοιχεία και να το δηλώνετε ως πρόσωπο επαφής Διαχειριστικής, Τεχνικής ή Οικονομικής Επαφής κατά την παραγγελία του κάθε domain.